Közélet

Orosz területeket értek támadások

Belgorodnál orosz ellenzékiek törtek be Oroszországba.

Az ukrán határhoz közeli Belgorod térségében, már a határon túl ért támadás orosz területeket, többek között egy hivatali épületet gyújtottak fel Golovcsinóban vasárnap – közölte Telegram-oldalán Vjacseszlav Gladkov, a terület kormányzója.

This handout picture published by the State Emergency Service of Ukraine on May 22, 2023, shows a fire station with roof blown off and damaged fire engines after a strike in the eastern Ukrainian city of Dnipro, amid the Russian invasion of Ukraine. According to the emergency services, one of its rescuers was injured while three of its buildings and more than 20 pieces of equipment were destroyed. Russian forces targeted the eastern Ukrainian city of Dnipro overnight with 16 missiles and 20 attack drones, claims the Ukrainian army.
Fotó: AFP

A háború orosz területre terjedéséről számos felvétel látható a közösségi médiában, ám ezek már hétfőn készülhettek. Ezeken a gajvoroni határátkelő elfoglalása és több, orosz területre betörő páncélozott jármű is látható.

A támadások során olyan egységek hagytak maguk után jelet, mint az Önkéntes Orosz Csapatok és a Szabad Oroszország Légió, melyeknek a neve azt sugallja, hogy az ország vezetésével elégedetlen, Ukrajna oldalán harcoló oroszok törtek be az országba. 

Természetesen lehetséges, hogy csupán az ukrán különleges erők vagy más egységek pózolnak ellenzéki orosz csapatokként, de lehetséges, hogy tényleg száműzött oroszok törtek be az országba fegyverrel.

 

Önkéntes Orosz Erők Szabad Oroszország Légió Belgorod
Kapcsolódó cikkek