BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A szétlőtt drón is súlyos károkat okozott Odesszában

Többen meghaltak és megsérültek az ukrajnai Odesszában az éjszaka folyamán végrehajtott orosz dróntámadásokban – közölte az ukrán hadsereg.

Az ukrán védelmi erők közleménye szerint éjszaka Harkivra, Poltavára és Odesszára támadott az orosz haderő, harmincöt drónt és nyolc rakétát lőttek ki ukrajnai célpontokra. 

Az ukránoknak húsz drónt és két ballisztikus rakétát sikerült megsemmisíteniük, Odesszában azonban az egyik megsemmisített drón szétrepülő maradványai így is súlyos károkat okoztak.

A légi csata következtében dróntörmelék zuhant egy emeletes házra, és tüzet okozott

– idézték a közleményben az egyik hadi illetékest, Natalija Humenjukot. A közlemény hozzátette: a Fekete-tenger partján lévő városban három civil életét vesztette a lángokban, további huszonhét ember pedig megsérült – a sérültek között gyerekek is vannak –, ugyanakkor tizenkét embert sikerült kimenekíteni. 

Mindeközben a Bloomberg jelentése szerint négy területen is aktív az ukrán ellentámadás. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.