Közélet

Gyerekek is meghaltak az ukrán étterem elleni rakétatámadásban

Oroszország továbbra is tagadja, hogy polgári célpontokat támadna.

Többen életüket vesztették és több mint ötvenen megsebesültek, amikor kedden orosz rakétatámadás talált telibe egy éttermet a kelet-ukrajnai Kramatorszkban – közölte a helyi mentőszolgálat.

A Telegramon közzétett tájékoztatás szerint három gyerek is volt a halálos áldozatok között. A támadásban könnyebben megsérült három kolumbiai állampolgár, Hector Abad író, Sergio Jaramillo politikus és Catalina Gomez újságíró is. Abad és Jaramillo közleménye szerint Viktoria Amelina ukrán írónővel vacsoráztak a Rai Pizzeria étteremben, amikor az találatot kapott. Mindannyiukat kórházba vitték a sérülések miatt, az ukrán írónő súlyos koponyasérülést szenvedett.

Russian missile attacks in KramatorskKRAMATORSK, UKRAINE - JUNE 27: Search and rescue efforts continue after a Russian missile attack hits Ria restaurant in Kramatorsk, Ukraine on June 27, 2023. Wojciech Grzedzinski / Anadolu Agency (Photo by WOJCIECH GRZEDZINSKI / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: AFP

Nemcsak a kramatorszki éttermet, de egy közeli falut is rakétatámadás ért, ahol öten sebesültek meg. Az Ukrajna középső részén fekvő Kremencsukban, ahol egy éve egy bevásárlóközpontot ért támadás, kedden egy háztömb kapott rakétatalálatot. A robbanásnak ezúttal nem voltak halálos áldozatai.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök esti videóüzenetében arról beszélt, hogy Oroszország csak vereséget és bíróságot érdemel tetteiért. Moszkva tagadja, hogy polgári célpontokat támadna, ahogy a háborút sem nevezi háborúnak a mai napig.

 

étterem Kramatorszk támadás
Kapcsolódó cikkek