Az év eddigi legnagyobb viharára figyelmeztettek az előrejelzők, és már meg is érkezett az ország déli részébe. Aki még nem tette, az udvarról érdemes biztonságba helyezni a mozdíthatókat. Figyeljünk a háziállatokra is.

Summer,Thunderstorm,Over,The,Lightning,River,Top,View,Yellow,Meadow
Fotó: Shutterstock

Péntek estétől nő a heves zivatarok esélye, nagy méretű jégre, viharos széllökésekre és felhőszakadásra kell számítani – ezt írta korábban az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

A viharban kidőlt fát távolítanak el az útról tűzoltók Nagykanizsán 2023. június 23-án.
A viharban kidőlt fát távolítanak el az útról tűzoltók Nagykanizsán 2023. június 23-án. Fotó: MTI / Varga György

A zivatarok rendszerbe szerveződve haladhatnak délnyugat felől északkelet felé, környezetükben nagy méretű (2-4 centiméteres, helyenként ötcentisnél is nagyobb) jégre, viharos, erősen viharos (akár óránkénti 90-100 kilométeresnél erősebb) széllökésekre, valamint felhőszakadásra (20-50 milliméternyinél több csapadékra) is számítani kell. Érdemes követni az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetéseit.

A Meteo Mecsek fotókkal illusztrált jelentése szerint Baranya vármegyében ezekben a falvakban esett jég: Drávaszabolcs, Tésefa, Siklós, Harkány, Katádfa, Kémes, Drávapalkonya, Kovácshida, Szigetvár, Szederkény, Bóly, Vokány, Gyűd, Kistótfalu, Himesháza.

A következő videót Pécs belvárosában rögzítették.