Évente pár napig a világ az alig több mint 10 ezres wyomingi városra, Jackson Hole-ra figyel, mivel a kansasi Federal Reserve ott tartja a jegybankárok éves szimpóziumát. A hegyek között megbúvó városban tartott konferencián általában az amerikai jegybank, a Fed elnöke is felszólal, amit a piacok árgus szemmel követnek. Nem volt ez másként idén sem, sőt Jerome Powell mellett az Európai Központi Bank elnöke, Christine Lagarde is beszédet tartott az idei rendezvényen.

A kisváros festői környezetben fekszik, ám megközelíteni nem könnyű, 100 éve pedig szinte lehetetlen volt télen eljutni oda.
Fotó: AFP

Azonban a vadnyugati kisváros nem csak erről vált híressé. A The New York Times 1920. májusában például arról írt, hogy valószínűleg Jackson Hole az első olyan város a világon, amelyet teljes egészében nők irányítanak, miután 

az akkori választásokon polgármesternek és a városi tanács összes tagjának nőt választottak meg, sőt az egyik tanácstag a férjével szemben nyert a voksoláson.

A több mint 100 éves írás arra is rámutat, hogy akkoriban a település nem a (jegy)bankárok, hanem sokkal inkább a bankrablók menedéke volt, amely számos törvényen kívüli elemet vonzott magához a korábbi években. Ugyanakkor Wyoming volt az első hely, ahol a nők szavazati joghoz jutottak, és 1920-ra ezt már olyan szinten is gyakorolták, hogy Jackson Hole-ban képesek voltak a teljes városi vezetést meghódítani, éles váltással a korábbi időszakhoz, amikor a település még a törvényen kívüliek paradicsomaként vált hírhedté.