Egy repülőgép utasai Róma Fiumicino repterén ragadtak, mert nem sokkal az indulás előtt törölték a WizzAir Budapestre tartó járatát. Az egyik utas szerint nagy volt a káosz. A budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér oldalán is jelezték hétfőn, hogy a Rómából eredetileg 22:45-kor érkező, W62342-es járatot törölték.

Wizzair,Airbus,A320,In
Fotó: Shutterstock

Bővebb tájékoztatásért a HVG.hu megkereste a légitársaságot, amely közölte, hogy 

 

az olasz légi irányítás egy technikai meghibásodás miatt részlegesen leállt, és így jelentősen csökkent a kapacitása. Ez a fennakadás az összes Olaszországba járatot üzemeltető légitársaságot egységesen érinti.

 

A WizzAir kiemelte, hogy a kénytelenek voltak az augusztus 28-i Róma-Budapest járatát átütemezni augusztus 29-re.  Az érintett, a légitársaságnál közvetlenül repülőjegyet vásárló utasokat a WizzAir folyamatosan tájékoztatja sms-ben és e-mailen a legfrissebb információkról. Ugyanakkor azt kérik azoktól az utasoktól, akik a repülőjegyüket utazási irodán vagy online jegyközvetítőn keresztül vásárolták, hogy ezekhez a szolgáltatókhoz forduljanak további információkért. 

Sorban törli járatait a Wizz Air – de azt még nem tudja, hány utas kerül emiatt nehéz helyzetbe

Hajtóműveket vizsgál a Wizz Air partnere, ezért a szeptember–októberi időszakban több járatát törli a fapados. A Világgazdaság megkérdezte, pontosan hány járatot érint a döntés, ám a cég nem tudott rá válaszolni.