Közélet

Az ukránok teljesen kiakadtak Muskra, szerintük bűnt követett el

Az ukrán főtanácsadó állítja, Elon Musk miatt bombázhattak civileket az oroszok, az üzletember döntése pedig a tudatlanság és az egoizmus ára.

Bűnt követett el azzal, hogy a Starlink letiltásával akadályozott meg egy ukrán támadást a szevasztopoli orosz haditengerészeti támaszpont ellen – véli Volodimir Zelenszkij ukrán elnök főtanácsadója, Mihajilo Podoljak, aki Musk felületén, az X-en osztotta meg gondolatait az ügyről.

SpaceX, Twitter and electric car maker Tesla CEO Elon Musk attends an event during the Vivatech technology startups and innovation fair at the Porte de Versailles exhibition centre in Paris, on June 16, 2023. (Photo by JOEL SAGET / AFP)
Fotó: Joel Saget / AFP

Mint megírtuk, Musk titokban megparancsolta mérnökeinek, hogy kapcsolják ki a Starlink műholdas kommunikációs hálózatot a Krím partjainál. A dollármilliárdos a Starlink rendelkezésre bocsátásakor egyébként nyilvánosan is leszögezte:

a műholdas hálózat szükséges az ukrajnai kommunikáció biztosításához, azonban semmiképp sem szabad olyan célokra használni, amik további eszkalációhoz vagy akár a harmadik világháború kitöréséhez vezethetnek.

Podoljak szerint olykor egy hiba több egyszerű hibánál, és azzal, hogy Musk nem engedte a támaszpont megsemmisítését, lehetővé tette, hogy ukrán civileket támadjanak meg ugyanonnan az oroszok. A főtanácsadó úgy véli, az üzletember döntése a tudatlanság és a mérhetetlen egoizmus ára, és nem érti, egyesek miért akarják mindenáron védeni a háborús bűnösöket.

Nem ez az első, hogy Muskot kritizálják: korábban egy fegyverszállítással kapcsolatos véleménye miatt támadták, mondván, az ukránoknak momentán nincs jó választási lehetőségük, mert az sem mentené meg az életüket, ha feladnák a harcot Oroszországgal szemben.

 

 

 

Elon Musk támaszpont Mihajilo Podoljak Starlink
Kapcsolódó cikkek