Közélet

Brüsszel arra kényszeríti az európaiakat, hogy utálják az oroszokat

Oroszország szerint az Európai Bizottság olyan megalapozatlan döntések sorozatát hozza, amelyek ellenszenvet keltenek az orosz emberekkel szemben. A diszkriminációt Moszkva szerint az Európai Unió végrehajtó szerve szándékosan építgeti, hogy az így teremtet bizonytalan környezetben fenntartsa a hatalmát Európában.

Az Európai Bizottságnak az orosz eredetű áruk európai uniós behozatali tilalmával kapcsolatban kiadott útmutatása azt mutatja, hogy Brüsszel jogbizonytalanságot akar teremteni, az európai országokat pedig az orosz állampolgárok diszkriminációjára akarja kényszeríteni – közölte hétfőn az orosz külügyminisztérium.

Fotó: Belga via AFP

Ezt az Európai Bizottság tudatos akciójának tekintjük, amelynek célja a jogbizonytalanság megteremtése és az EU-tagállamok nyílt provokálása az oroszokkal szembeni, nemzeti alapon történő diszkrimináció fokozására

– állt az orosz diplomáciai tárca állásfoglalásában.

A szakértő figyelmeztet von der Leyen beszéde után: csak óvatosan Kínával, mert fájni fog!

Várkonyi Gábor szerint a villanyos autózás nagyon keményen körül van bástyázva, még akkor is, amikor nincs kormányzati beavatkozás. A szakember úgy véli, a jelenlegi verseny egyenlőtlen, és nem szabadna egyetlen technológiát előírni az Európai Unióban, mert az nem a valós igényeket, keresletet tükrözi. A Teslát közben egy elszámoltathatatlan, zárkózott vállalatként jellemezte, melynek agresszív árcsökkentési politikája nem csak a fogyasztók egy részét, de a flottakezelőket is elbizonytalanította.

A dokumentum szerint az Európai Bizottság pontosított útmutatásának legújabb változata „sem a kérdés lényegét, sem a kezdeményezés célját nem változtatja meg alapvetően”. A kommentár a legújabb irányelveket „több mint abszurdnak” találta és rámutatott, hogy ezek éppen „az egyszerű oroszok megkárosítására irányulnak, arra, hogy ténylegesen lehetetlenné tegyék az orosz állampolgárok számára az Európai Unióba való belépést”.

Az orosz külügyminisztérium és az orosz külképviseletek figyelemmel fogják kísérni a helyzet alakulását valós időben, és minden konkrét ország tekintetében meghatározzák a további lépéseket azok hivatalos képviselőinek cselekedeteit elemezve

– hangzott a külügyi állásfoglalás.

„Minden egyes konkrét államnak, amely ilyen lépéseket tesz, minden esetben felelnie kell az oroszok és honfitársaik jogainak célzatos megsértésére irányuló politikájáért” – hangsúlyozta az orosz külügyminisztérium.

 

diszkrimináció európai bizottság orosz külügyminisztérium jogbizonytalanság Brüsszel
Kapcsolódó cikkek