Donald Trump a Truth Social közösségi oldalon szólt oda Soros Alexnek, miután egy cikk jelent meg azzal, hogy a milliárdos Soros György fia átcsoportosítja a prioritásokat és az erőforrásokat, hogy 2024-ben Trump mozgalmának, a MAGA-nak (Make America Great Again – magyarul Tegyük újra naggyá Amerikát) legyőzésére összpontosítson – írta a Mandiner.

Former US President Donald Trump delivers remarks at Trump National Golf Club Bedminster in Bedminster, New Jersey, on June 13, 2023. Trump appeared in court in Miami for an arraignment regarding 37 federal charges, including violations of the Espionage Act, making false statements, and conspiracy regarding his mishandling of classified material after leaving office. (Photo by Ed JONES / AFP)
Fotó: AFP

A volt amerikai elnök úgy fogalmazott a közösségi oldalán:

Nem hagyhatjuk, hogy ez az elkényeztetett kis degenerált nyerjen.

Azzal folytatta, hogy „az apja irányítja az ügyészeket és a főügyészeket Amerikában. Tönkreteszik az országunkat. Mitch McConnell segít nekik ebben azzal, hogy semmit sem tesz!” Hozzátette, hogy a republikánusoknak be kell keményíteniük.  

Kivonul Soros György az EU-ból, de a pénze marad

Miután felröppent a hír, hogy kivonul az Európai Unióból a Soros György fémjelezte, ám már a fia, Alexander által igazgatott Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations, OSF), a szervezet máris visszakozni kényszerült.