Közélet

Kijevben járt a brit hadügyminiszter

Grant Shapps megingathatatlan támogatásáról biztosította Ukrajnát, és szóba került a légvédelem erősítésének kérdése is.

Kijevbe látogatott Grant Shapps brit hadügyminiszter csütörtökön – derült ki a brit hadügyminisztérium, valmint Volodimir Zelenszkij X-en közzétett bejegyzéseiből. Nagy-Britannia a háború kitörése óta szilárdan állt az ukránok mellett, annak ellenére, hogy ezen időszak alatt három miniszterelnököt is elfogyasztott. 

Shappsnak tárcavezetőként ez az első látogatása Ukrajnában, melyen az Egyesült Királyság megingathatatlan támogatásáról biztosította Zelenszkijt. A politikus augusztus végén váltotta Ben Wallacet a brit hadügyi tárca élén.

Fotó: X

Az ukrán államfő kifejezte háláját a brit katonai, humanitárius és pénzügyi támogatás kapcsán, és arról is írt, hogy a találkozón többek között az ukrán légvédelem erősítése került szóba a további védelmi együttműködés terén.

Noha sokakat meglepve az orosz légierő nem tudta megszerezni az ukrán légtér feletti uralmat, a nagy hatótávolságú rakéták és drónok továbbra is fenyegetést jelentenek szerte Ukrajnában.

 

Ukrajna Egyesült Királyság légvédelem
Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek