Nem kért a Liverpool a szaúdiak rekordajánlatából: visszautasították az Al-Ittihad 150 millió fontos ajánlatát Mohamed Salahért. A hivatalos ajánlatot órákkal az átigazolási időszak határideje lejárta előtt nyújtották be. A 100 millió fontos ajánlatot további 50 millió fonttal toldották meg. Euróban az új összeg 175 millió.

Fotó: Paul Ellis / AFP

Az egyesület semmi pénzért nem válik meg Salahtól ebben az időszakban – mondta a Fenway Sports Group tulajdonában álló klub elnöke, Michael Gordon. A Liverpoolnak fontosabb, hogy megtartsa kulcsjátékosait, ahelyett, hogy a bankszámláján álljon a pénz. Mivel az átigazolási időszakból már csak pár óra van hátra, nincs az az összeg, ami Salaht pótolhatja. 

Emellett az FSG vezetői soha nem egyeznének bele egyetlen játékos eladásába sem anélkül, hogy ne egyeztetnének a vezetőedzővel, Jürgen Klopp-pal, aki már egy hete világossá tette, hogy az ügy le van zárva

– írja a The Telegraph.

Ez lenne a Premier League történetének legdrágább átigazolása: meghaladva a Philippe Coutinhóért 2018-ban fizetett 142 millió fontot. Azt még nem tudni, hogy a szaúdiak pénteken vagy az átigazolási időszakuk későbbi, szeptemberi zárása előtt újra megpróbálnak-e ajánlatot tenni. 

Tavaly a Liverpool a klub történetének legjobban fizetett labdarúgójává vált Salah, 2025-ig szóló, heti 350 ezer fontos fizetésével.