Közélet

A Hetek állítja: magyar állampolgárt is megöltek a Hamász terroristái

Sajtóhírek szerint a Hamász terroristái meggyilkoltak egy magyar állampolgárt az izraeli vérengzésben. Az információt egyelőre hivatalosan nem erősítették meg.

Van magyar áldozata a Hamász terrortámadásának – erről a Hetek című hetilap számolt be. Forrásként egy hozzátartozót jelöltek meg, akivel interjút is készítettek. Az interjút pénteken közlik.

Palestinian fighters from the armed wing of Hamas are taking part in a military parade in front of an Israeli military site to mark the anniversary of the 2014 war with Israel, near the border in the central Gaza Strip, on July 19, 2023. (Photo by Majdi Fathi/NurPhoto) (Photo by MAJDI FATHI / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
A Hetek szerint van magyar áldozata a Hamász október 7-i izraeli vérengzésének. Fotó: AFP

Az újság szerint a magyar–izraeli állampolgárságú Osnat Weiss családjából többen is a Be’eri kibucban laktak. Ez az a település, ahol az egyik legkegyetlenebb mészárlást hajtották végre az országba beözönlő terroristák. Osnat Weiss egyik bátyját, Ilant a támadás óta nem látták, őt eltűntként tartják nyilván. A feleségét (Shiri) és 18 éves lányát (Noga) viszont túszként vitték Gázába a Hamász dzsihadistái.

Ha ez helytálló, kérdés, hogy ők újabb, eddig nem ismert magyar túszok-e, vagy azokhoz tartoznak, akikről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter még október 27-én számolt be, mint akiket – négy személyről van szó – fogva tartanak a szélsőségesek.

Az viszont biztosan új információ, hogy a Hetek szerint egy magyar állampolgár is áldozatául esett az október 7-i vérengzésnek. Erről szintén Osnat Weiss beszélt, aki az állítja, hogy a másik bátyját, Amirt – aki rendelkezik magyar állampolgársággal – a feleségével együtt megölték, a saját otthonukban gyilkolták meg a terroristák.

Ennek megerősítésére megkeresték a Külgazdasági és Külügyminisztériumot. Ugyancsak a Hetek írta meg elsőként, hogy két magyar gyermeket, a 15 éves Dafnát és a 8 éves Ellát túszul ejtette a Hamász. Ezt az információt a külügyi tárca később megerősítette.

 

izraeli háború magyar áldozat terrortámadás Hamasz
Kapcsolódó cikkek