Közélet

Megtámadták az Izrael-párti tüntetőket Los Angelesben – több nyugati országban csaptak össze a palesztinpárti tüntetők a rendőrökkel

Több nyugati országban is tömegek követelték Izrael Gáza elleni támadásainak leállítását, és konkrétan kiálltak a Hamász mellett.

A palesztinokat támogató demonstrációt még sikerült kordában tartani Los Angelesben, de az izraeliek mellett kiálló tüntetőket már letámadták és a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia a védelmükben.

Az X-en több felvétel is található a palesztinokat támogató és az Izrael mellett kiálló tüntetésekről. Az alábbi képsorok mutatják, miként zajlott a palesztinpárti demonstráció.

Több videó viszont azért került fel az X-re, mert megmutatja azt az erőszakos támadást, amely az Izrael-párti tüntetők ellen zajlott le ugyanabban a városban. A helyiek azon is megdöbbentek, milyen szórólapokat osztogattak a palesztinok tüntetésén, mivel azon a terrorszervezetnek nyilvánított Hamász melleti kiállásra szólítottak fel.

A palesztin és izraeli támogatók végül összecsaptak az utcán:

 

A muszlim világ büszkén mutogatja a nyugati országokban lezajlott tüntetéseket. 

Londonban tömegek követelik a „borzasztó atrocitások” megszüntetését a Gázai övezetben, miközben Izrael harcol a Hamász ellen, miután a terrorcsoport ezer izraeli civilt lemészárolt. Emberek ezrei gyűltek össze szombaton Londonban és az Egyesült Királyság más városaiban a palesztinbarát tüntetésért, szabadságot követelve Palesztinának, és elítélték Izraelt, miközben a rendőrség figyelmeztette, hogy aki a Hamász terrorszervezet támogatását fejezi ki, letartóztathatják. Végül Londonban is erőszakossá váltak a tüntetők.

Könnygázt és vízágyút vetett be a francia rendőrség a betiltott palesztinbarát tüntetésen. A párizsi rendőrség azután használt könnygázt a város központjában tartott tüntetés megzavarására, miután korábban betiltotta a palesztinbarát tüntetéseket, attól tartva, hogy azok zavarják a közrendet. Végül mégis zavargások törtek ki.

 

 

izraeli háború gáza demonstráció los angeles
Kapcsolódó cikkek