Közélet

Minden hadra fogható katonát hazaszállít Izrael

A hadsereg teherszállító repülőgépei elindultak, hogy a szolgálaton kívüli katonákat visszahozzák az országba. Az őszi zsidó ünnepek idején külföldön nyaraló tartalékos katonákat is hazajuttatják.

Izrael hazaszállítja a külföldön rekedt izraeli tartalékosokat, 360 ezer tartalékos mozgósítását jelentették be – jelentette a helyi média. Az izraeli légierő több száz, külföldön tartózkodó izraeli katonát szállított légi úton az országba az elmúlt napon, hogy harcolni tudjanak a Gázai övezetben a Hamász terrorcsoport elleni háborúban.

Israeli Army Reservists Hone Their Skills On The Shooting Range
Minden elérhető katonát hazaszállít az izraeli hadsereg.
Fotó: David Silverman

A hadsereg „Rinocérosz” és „Sámson” gyártmányú teherszállító repülőgépei Európa különböző országaiba repültek, hogy a szolgálaton kívüli katonákat visszahozzák Izraelbe. A műveletet a külügyminisztériummal egyeztetve hajtották végre – közölte az izraeli hadsereg.

Retteg a világ, hogy még nagyobb háború lesz Izraelben, pedig máris sok vér folyt – összefoglaló

Szombaton vette kezdetélt az öldöklés, melynek nem látni a végét. Az se világos, hogy a háború meddig eszkalálódhat.

Az őszi zsidó ünnepek idején külföldön nyaraló tartalékos katonák hazajutása érdekében egy Thaiföldről érkező repülőgépen legkevesebb harmincan ülőhelyek nélkül utaztak, a bevonulni készülő katonák az El Al járaton a vécékben, a legénységi pihenőszobákban és a repülőgép padlóján jutottak el Izraelbe.

Israeli Army Reservists Hone Their Skills On The Shooting Range
WEST BANK: An Israeli army reservist, at the start of a month-long tour of duty, opens fire against targets on an unnamed military shooting range March 5, 2007 in the West Bank. The soldiers are from a reserve battalion which saw action seven months ago against Hezbollah militia in last summer's Lebanese war. They are once again finding themselves in uniform, this time operating against Palestinian militants and protecting Israeli settlements in the West Bank. (Photo by David Silverman/Getty Images)
Gyakorlatozó izraeli katonák.
Fotó: David Silverman

Az izraeli rendőrség már negyvenegy olyan elesett rendőrt gyászol, akik a gázai határ melletti megtámadott településeken a frontvonalban harcoltak a terroristákkal, gyakran megfelelő fegyverek nélkül, a katonai kommandós egységek megérkezéséig.

Mintegy ezerötszáz iszlamista fegyveres holttestét szedték össze Izrael területén, akik behatoltak az országba, támadást hajtottak végre a környező települések ellen, majd az izraeli biztonságiakkal folytatott tűzharcban megölték őket.

Az exfocistát a születésnapján ölték meg Izraelben – Leállt a sport, a külföldiek menekülnek a háború elől

Hiába a nyári, lelkesítő focisikerek, a hirtelen kitört háború mindent felülír, így leállt a sportélet Izraelben. A helyi labdarúgó-bajnokságban légióskodó magyar csatár, Koszta Márk is próbál hazajutni.

A rendőrség kibervédelmi egysége befagyasztotta a Hamász adománygyűjtésre használt kriptovaluta-számláit, melyekre a közösségi oldalakon gyűjtést indított a gázai civilek megsegítésének ürügyével.

Izraeli egyik legnagyobb élelmiszerlánca, a Suferszal bejelentette az egyszerre megvásárolható mennyiségkorlátozását alapélelmekből, miután a polgári védelem felhívását követően sokan megrohanták a boltokat, és alapvető cikkekből is sokfelé kifogytak.

Egyre több az amerikai áldozata az Izraeli háborúnak

Joe Biden közölte, hogy az Egyesült Államok és Izrael elválaszthatatlanok, és Washington biztosítani fogja, hogy Izrael rendelkezzen minden eszközzel, amire az ország és polgárainak védelméhez szüksége van.

 

Gázai övezet izraeli háború terrorcsoport Hamász izraeli hadsereg
Kapcsolódó cikkek