Közélet

Terrorveszély miatt kiürítettek féltucatnyi repteret Franciaországban

Összesen hat franciaországi légikikötőt kellett lezárni bombafenyegetés miatt, közlekedési káosz alakult ki. Az ok az Izrael és a palesztinok közötti háború.

Franciaország számos repterén bombariadót rendeltek el szerda délután – számolt be a The Sun. Az evakuálás hat légikikötőt említ: Lille mellett Brest, Lyon (Bron), Nizza, Nantes, Párizs (Beauvais) és Touluse lett lezárva, nem kis káoszt okozva az utasok között.

FRA - DAI - AVION28/07/23 Beauvais, France. A plane belonging to Buzz, the Polish airline taken over by Ryanair, on the tarmac at Paris-Beauvais airport. Photography by Benoit Durand / Hans Lucas
Un avion de la compagnie arienne polonaise Buzz rachete par Ryanair sur le tarmac de l aeroport de Paris-Beauvais. Photographie par Benoit Durand / Hans Lucas (Photo by Benoit Durand / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
A francia reptereket kiürítették reggel és bombakereső kutyákkal vizsgálták át.
Fotó: AFP

A brit lap szerint a helyi hatóságok először késő délelőtt, telefonon kaptak figyelmeztetést a veszély miatt, Párizsban pedig e-mailben a reptéri dolgozókat is figyelmeztették. A helyszíneket szakértők vizsgálják át bombakereső kutyákkal.

Detonációt vagy károkat jelenleg nem jelentettek.

Az Izrael és Hamász közti konfliktus miatt egy francia tanárt az előző héten halálra szúrtak. Válaszul a párizsi kabinet fokozta a biztonsági előkészületeket, és hétfőn hétezer katonát vezényeltek ki az utcákra, valamint a legmagasabb szintre emelték a terror miatti készültséget.

Frissítés:

A nizzai repülőtér kommunikációs osztálya nemrég közölte, hogy csupán egy gyanús csomag miatt riasztottak, ami gyakori eset, és ami miatt biztonsági kordont kellett felállítani. De már minden visszatért a normális kerékvágásba. 

 

figyelmeztetés Bombariadó káosz légikikötő Párizs
Kapcsolódó cikkek