Közélet

Brutális videót tettek közzé az oroszok a kárpátaljai katonák elleni rakétacsapásról

A felvételen látható, ahogy az orosz haderő pusztító csapást mér a frontvonalközeli településre, ahol a munkácsi 128. önálló hegyi rohamdandár katonái tartózkodtak.

Egy ukrán újságíró Telegram-csatornáján osztotta meg azt az orosz csapatok által készített drónfelvételt, amelyen a munkácsi 128-as hegyi dandárt ért rakétacsapás látható.

Kramatorszk, 2023. augusztus 18.
Ukrán férfi az utcán a Donyecki területen fekvő Kramatorszkot ért orosz támdás után 2023. augusztus 18-án.
MTI/AP/Libkos
Fotó: MTI / AP / Libkos

Az Andrij Caplijenko által közzétett felvételen látható, ahogy az orosz haderő pusztító csapást mér a frontvonalközeli településre, ahol a munkácsi 128. önálló hegyi rohamdandár katonái tartózkodtak. A felvételeken láthatók a robbanás utáni állapotok – írja a Kiszó a Korrespondent alapján.

Az orosz csapásban a legfrissebb információk szerint a számos kárpátaljai magyart is soraiban tudó dandár 28 katonája vesztette életét, és 53-an sebesültek meg. 

A lap szerint a támadásról az az orosz megfigyelődrón készített felvételeket, amely vélhetően a csapáshoz meghatározta az egység pozícióját. A zömében tiszti rangban lévő katonák azért gyűltek össze a Zaporizzsja megyei faluban, hogy a tüzérség napja alkalmából kitüntetéseket vegyenek át

Az elesett katonák emlékére hétfőtől szerda éjfélig tartó, háromnapos gyászt hirdettek Kárpátalján, az ukrán védelmi miniszter pedig vizsgálatot rendelt el a körülmények tisztázása céljából. A Kiszó szerint most derült ki az is, hogy már korábban is összehívták egy helyre a katonákat, az oroszok potenciális céltáblájává változtatva őket. 

 

gyász kárpátaljai katona orosz-ukrán Kárpátalja rakétacsapás
Kapcsolódó cikkek