BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Készíthetjük a télikabátokat: fagyos, szeles idő lesz a hétvégén

Sarkvidéki hideg éri el a Kárpát-medencét a hét végére. Éjszakánként fagyni fog, akár mínusz tíz fok is lehet. Szombaton feltámad a szél, jövő hét csütörtökön pedig akár a hó is eshet.

Erős hidegfront éri el Magyarországot a hét második felében. Csütörtökön még lesz némi napsütés, de péntektől beborul az ég, és fagypont alá csúszik a hőmérők higanyszála.

Fotó: Komka Péter / MTI

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint pénteken lehet számítani csapadékra, nap közben pedig 3 Celsius-fok körüli csúcsok lehetnek. Az idő innentől egyre hidegebb lesz, éjszaka pedig fagyni fog. Szombaton az éjszakai hőmérséklet 1 fok lehet, vasárnap pedig 0 fokot várnak a meteorológusok. Szombaton ráadásul a szél is feltámad, így a hőérzet jóval alacsonyabb lehet.

Jövő héten hétfőn már mínusz 2 fokra ébredhetünk, és nap közben se nagyon lehet 5 foknál többre számítani. Kedden még hidegebb lesz éjszaka, mínusz 3 fokot várnak a szakértők, nap közben szintén legfeljebb 5 fokig melegedhet az idő. A szél a hét elején végig erős marad.

Az éjszakai fagyok a jövő hét végéig velünk maradnak, csütörtökön pedig akár hó, havas eső is eshet. December első hétvégéjére kissé enyhül az idő, időszakosan a nap is kisüthet, de a téli hideg velünk marad.

A met.hu még ennél is ridegebb időjárást vár november végére. A portál meteorológusai sarkvidéki hideget várnak, egyes helyeken akár mínusz 10 fokos éjszakai hőmérsékletekkel.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.