BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb orosz légitámadásokra kelt Ukrajna

Oroszország újabb drón-, valamint rakétatámadások sorozatával sújtott több ukrán területet is, beleértve az elmúlt hónapokban legtöbb összecsapást megélt Herszont és Zaporizzsját.

Szerda hajnalban újabb orosz dróntámadás-sorozat érte Ukrajnát. A drónokat a déli Krasznodarszk-vidékről, az orosz Primorszko-Ahtarszk kikötőváros légibázisáról indították. 

Military mobility of Ukrainian soldiers in the direction of Kharkiv
Fotó: Anadolu via AFP

Az ukrán jelentés szerint az éjszaka folyamán összesen 21 orosz Shahed 136/131-es drónt lőttek le, hatástalanítva az összes támadóegységet – írja a The Kyiv Independent.

Az ukrán hadsereg állítása szerint 

további három Kh–59-es cirkálórakétát is indítottak Herszon megye orosz részéről, amelyek közül kettőt sikerült megsemmisíteni.

A közlemény szerint a védelem vadászrepülőgépeket, légelhárító rakétaegységeket és mobil tűzcsoportokat használt a támadások semlegesítésére. A támadás elsősorban a nyugat-ukrajnai Hmelnickij megye, valamint a déli régiók ellen irányult. A támadó drónokat Odessza, Dnyipropetrovszk, Kijev, Herszon és Zaporizzsja felett lőtték le.

Egy keddi katonai jelentés szerint az orosz csapatok sikeresen nyomulnak előre Avgyijivkánál. Az orosz erők előrenyomultak Kelet-Ukrajnában, ami közelebb vitte őket az egyik koksz- és vegyi üzemhez, október eleje óta kilométerekre előrébb haladtak a frontvonaltól. A jelentés szerint ez a pár kilométer valószínűleg az egyik legnagyobb orosz eredmény 2023 tavasza óta.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.