Közélet

Ukrajna több tucat orosz drón megsemmisítését jelentette be

Az ukrán légierő közleménye szerint több ukrán régiót ért támadás péntek este 8 órától szombat hajnali 4 óráig.

Az ukrán légvédelem 29 orosz drónt megsemmisített az oroszok által indított 38-ból mintegy nyolc óra alatt szombat hajnalig – közölte az ukrán légierő.

Fotó: AFP

Az ukrán légierő közleménye szerint több ukrán régiót ért támadás péntek este 8 órától szombat hajnali 4 óráig. Ennek során az orosz erők több hullámban indítottak iráni gyártmányú Sahid drónokat orosz területről. Az éjszakai támadás során találat ért egy energiainfrastruktúra-létesítményt Odessza megye déli részén, megrongálódott tovább egy adminisztratív épület és megsebesült egy civil. Az orosz dróntámadásban Ukrajna északi, csernyihiv térségében két infrastrukturális épület rongálódott meg.

Eközben az ukrán haditengerészet szóvivője egy televíziós műsorban arról számolt be, hogy az orosz invázió kezdete óta 15 orosz hadihajót semmisítettek meg és további 12 hajóban okoztak károkat a Fekete-tengeren. A szóvivő szerint Oroszország a Kijev számára nehezebben elérhető, Ukrajnától távolabb eső pozíciókba kényszerül helyezni haditengerészeti erőit, ami viszont logisztikai gondokat okoz az oroszoknak.

 

orosz ukrán háború ukrán légierő támadás Odessza légvédelem
Kapcsolódó cikkek