BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zsidósága miatt költözik el Németországból egy újságíró

Deborah Middelhoff egyértelműen az országban terjedő antiszemitizmussal indokolta döntését.

A Németországban elharapózó antiszemitizmussal indokolta döntését Deborah Middelhoff, mely szerint külföldre költözik. A zsidó származású Middelhoff a Feinschmecker című lap főszerkesztője volt és elköltözésének indokául felhozta zsidó vallási közösséghez tartozását is. 

Az újságírónő 2005 óta dolgozik a Jahreszeiten-Verlag (Jalag) által kiadott lapnál, 2020 óta a kiadó összes gasztronómiai magazinjának főszerkesztője. Korábban a Bild és a Welt újságírójaként is dolgozott.

deborah middelhoff
Fotó: Facebook/Deborah Middelhoff

Sebastian és Thomas Ganske, a Jalag két kiadója sajnálatát fejezte ki a főszerkesztő döntése miatt, miközben a főszerkesztő pandémia alatt végzett munkáját méltatta, de az újságírónő szokatlan indoklását azonban nem részletezték bővebben – írja a Neokohn.

A Bild főszerkesztője, Johannes Boie ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Middelhoff egyértelműen azzal indokolta döntését, hogy zsidóként nem tud és nem is akar tovább Németországban élni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.