Több mint tízezer hívást kaptak a mentők idén karácsonykor – közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). Azt írták, szokatlanul sok helyre hívták a mentőket, a rengeteg rosszullét mellett számos szén-monoxid-mérgezés, tűzeset és közlekedési baleset helyszínére is riasztást kaptak, továbbá szülések és újraélesztések is előfordultak az eseteik között. 

Budapest, 2023. november 12.
A Medicover magánegészségügyi szolgáltató mentőautója halad a Szabad sajtó úton az Erzsébet híd felé.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.Budapest, 2023. november 12.A Medicover magánegészségügyi szolgáltató mentőautója halad a Szabad sajtó úton az Erzsébet híd felé.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László

A napi 3500 mentőfeladat mintegy 15 százalékkal több volt az ünnepnapokon megszokottnál, és folyamatos munkát jelentett az egy időben szolgálatban levő, mintegy 1300 mentősnek országszerte. Ugyancsak magas hívásszám jelentkezett az Országos Mentőszolgálat által működtetett egységes alapellátási ügyeleti rendszerben, ahol a három nap alatt az orvosok és mentőtisztek a tizenhét csatlakozott vármegyében 12 ezer beteget részesítettek ügyeleti ellátásban – olvasható a közleményben.