Kedden reggel hatalmas füst szállt fel Százhalombattán a Mol Dunai Finomítójából. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a káresemény az üzem területén történt, az elhárítása a Mol irányításával történik, részt vesznek benne az érdi, valamint a létesítményi tűzoltók – írja a 24.hu.

Százhalombatta, 2022. május 24.
A Mol Nyrt. százhalombattai Dunai Finomítója 2022. május 24-én.
MTI/Szigetváry ZsoltSzázhalombatta, 2022. május 24.A Mol Nyrt. százhalombattai Dunai Finomítója 2022. május 24-én.MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A Mol közölte: 

Egy kamion tartályának lefejtése során konténerek gyulladtak ki eddig ismeretlen okból a Dunai Finomító területén, a Mol egyik leányvállalatának székhelyén.

A cég elmondása szerint „a FER létesítményi tűzoltóság az érdi tűzoltóság szakembereivel közösen eloltotta a tüzet. Egy könnyebb személyi sérülés történt. Az eset nincs hatással a finomító normál üzemmenetére és termelési kapacitására, a kivizsgálás elindult”. 

A Mol nemrég a Waberer’s 15 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról írt alá megállapodást az Indotek Grouppal. A Waberer’s csoport, 2006 óta segíti különböző szolgáltatásokkal a hazai olajvállalatot, így többek között a százhalombattai Dunai Finomító üzemben, ahol három nagyobb raktárt üzemeltet.