Közélet

Nem kíméli a hó Magyarországot, több helyen is fennakadást okozott

Az ország több pontján is fák dőltek ki és ágak szakadtak le a havazás miatt, amelyek gátolják az autósokat és a gyalogosokat a közlekedésben.

Hajnal óta folyamatosan dolgoznak a tűzoltók a havazás okozta károk felszámolásán, elsősorban a Dunántúlon, valamint Budapesten és környékén kérték a segítségüket leszakadt vezetékek, kidőlt fák, eltorlaszolt utak miatt – közölte a katasztrófavédelem csütörtök délután.

Fotó: Kozma István / Észak-Magyarország

Az összegzés szerint Budapesten, a III. kerületi Reviczky ezredes utcában több tuja is a járdára zuhant.

Szintén a járdára dőlt fák akadályozták a közlekedést a XIV. kerületben, a Gyarmat utcában. Újpalotán, a Nádastó utcában egy olajfa borult rá egy családi ház kerítésére.

A XV. kerületi Pöltenberg Ernő utcában pedig egy méretes fa zuhant parkoló gépkocsikra. A II. kerületben nem lehetett a járdán közlekedni a Járóka utcában a nagy mennyiségű leszakadt havas gally miatt. A Szép Juhászné úton, a Zsíroshegyi úton, a József Attila útján, a Pálvölgyi úton, a Máriaremetei úton, az Alsó Zöldmáli úton, a Tárogató úton is kidőlt fák miatt avatkoztak be a tűzoltók.    

A Pest vármegyei Valkón, a 3104-es úton több, egymás mellett lévő fa is kifordult a földből, azokat a villanyvezetékek tartották. Hasonló probléma volt Nagykovácsiban, ahol az úttestre lógott egy vezeték.

Ráckevén egy csavart fűzből tört le egy termetes ág, a villanyvezetéken feküdt.

Fejér vármegyében, Dunaújvárosban, a Petőfi ligetben egy általános iskola előtt hasadt le a fáról egy nagy ág. Nógrád vármegyében, Érsekvadkerten, a 2203-as úton egy ötméteres és egy kisebb fát kellett eltávolítaniuk az egységeknek. Veszprém vármegyében, Lesenceistvándnál villanyvezetékre zuhant egy fa, akadályozva a közlekedést – áll a közleményben.

Az éjjel hullott nagy mennyiségű hó miatt több baleset is történt a magyar utakon. Az autópályák sem kivételek, az M1-es és az M7-es vonalon is balesetek nehezítik a közlekedést.

 

havazás baleset károkozás
Kapcsolódó cikkek