Közélet

Az M1-es és az M7-es autópálya is elesett a havazás miatt

Az éjjel hullott nagy mennyiségű hó miatt több baleset is történt a magyar utakon. Az autópályák sem kivételek, az M1-es és az M7-es vonalon is balesetek nehezítik a közlekedést.

Balesetek nehezítik az M1-es és az M7-es autópályán, valamint a 3-as és az 53-as főúton a közlekedést – közölte csütörtök reggel az Útinform. Azt írták, hogy az M1-es autópálya Budapest felé tartó oldalán, Mosonmagyaróvár és Lébény között egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze. A 149-es kilométernél a belső sávot lezárták, emiatt torlódik a forgalom.

Heavy,Rain,On,Motorway
Fotó: Major Zoltán

Az M7-es autópályán Letenye felé, a 202-es kilométernél a korlátnak hajtott egy személygépkocsi, jelenleg a leállósávon zajlik a helyszínelés. A 3-as főúton Mezőkövesd és Mezőnyárád között egy autóbusz és két személygépkocsi karambolozott, ezért a 145-ös kilométernél egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom.

Meggyötörte az országot a havazás, több százszor riasztották a tűzoltókat az éjjel

Kidőlt fák, letört ágak és bajba jutott autósok miatt riasztották több száz alkalommal a tűzoltókat az éjjel. A Dunántúlra zúduló hótömeg nagy felfordulást okozott.

Szintén a 3-as főúton két személygépkocsi ütközött össze Gyöngyösnél, ezért a 83-as kilométernél félpályás lezárás van érvényben – írták.

Az 53-as főúton Soltvadkert határában, Selymesnél az oldalára borult egy mikrobusz, rendőrök irányítják a forgalmat.

Komárom-Esztergom vármegyében kisebb hóátfúvások miatt két alsóbbrendű út nem járható: a Kömlőd–Tata és a Tardos és Bikolpuszta közötti útszakaszt lezárták.

A Budakalászt, Dobogókőt és Esztergomot összekötő utat a 21-es és a 33-as kilométer között fakidőlések miatt lezárták – közölte az Útinform.

 

autópálya havazás baleset
Kapcsolódó cikkek