Új, saját platformot indít Tucker Carlson. A népszerű amerikai konzervatív televíziós személyiség ezt szombaton jelentette be az X közösségi oldalán (korábbi Twitter) feltöltött videóban. Carlsonnak idén áprilisban, azonnali hatállyal kellett távoznia a Fox News TV-csatornától – ezt a videóban is kiemelte, hozzátéve, hogy a munka azóta sem állt meg, sőt, tovább folytatódik.

US conservative political commentator Tucker Carlson speaks at the Turning Point Action USA conference in West Palm Beach, Florida, on July 15, 2023. (Photo by GIORGIO VIERA / AFP)
Tucker Carlson interjúi a saját platformjára költöznek a jövőben.
Fotó: Giorgio Viera / AFP

Azóta a Twitteren indított új műsort, ahol többek között Orbán Viktorral is készített nagy nézettségű interjút, amely bejárta a világot. A közéleti témák iránti érdeklődése régóta ismert, múlt héten az is felröppent vele kapcsolatban, hogy a jövő évi amerikai elnökválasztási kampány során ő lehet Donald Trump alelnökjelöltje.

Tucker Carlson kapcsán már májusban arról pletykáltak, hogy saját médiabirodalmat alapítana. Bizalmasai szerint fizetős platformban is gondolkodott, de többek között Elon Muskkal is tárgyalt. Konkrétum azonban akkor még nem hangzott el.

Most azonban bejelentette, hogy hamarosan indul saját streaming oldala, méghozzá Tucker Carlson Network néven.

A TuckerCarlson.com oldalon már elérhetőek korábbi tartalmai, a többség azonban csak az előfizetőknek. Ezt havi 9 dollárért (mintegy 3200 forint) hirdeti, azonban most az indulás miatt akciósan, 6 dollárért (2150 forint) lehet feliratkozni az exkluzív tartalmakra.