A Twitteren indít új műsort a közelmúltban a Fox Newstól elbocsátott Tucker Carlson – jelentette be a közösségi oldalra feltöltött videójában a műsorvezető. A háromperces videóban Carlson a szólásszabadságra leselkedő veszélyekről is beszélt, majd közölte, hogy korábbi műsora hamarosan folytatódik a közösségi oldalon.

2022 FOX Nation Patriot AwardsHOLLYWOOD, FLORIDA - NOVEMBER 17: Tucker Carlson speaks during 2022 FOX Nation Patriot Awards at Hard Rock Live at Seminole Hard Rock Hotel & Casino Hollywood on November 17, 2022 in Hollywood, Florida. (Photo by Jason Koerner/Getty Images)
Fotó: Getty Images

A műsorvezetőt azután távolították el Rupert Murdoch csatornájától, hogy a Fox és Dominion Voting Systems közötti perben többek között arra is fény derült, hogy Carlson a Fox News vezetését, kollégáit és vendégeit sértegette. A pert végül rekordösszegű, 787,5 millió dolláros egyezséggel zárták le a felek.

A népszerű tévés személyiség pályafutásának folytatása az elbocsátás óta heves spekulációkat váltott ki a médiában, a múlt hét végén az Axios arról írt, hogy Carlson a Twitter-tulajdonos Elon Muskkal is tárgyal a közös munkáról. Kedden aztán a lap arról írt, hogy Carlson ügyvédje csalással és szerződésszegéssel kapcsolatos vádakat fogalmazott meg a csatornával szemben, amiért privát üzeneteket szivárogtatott ki. 

A levélben olyan dokumentumokat is kért a Foxtól, amelyek később jogi eljáráshoz vezethetnek.

Carlson befolyását jelzi, hogy a konzervatív médiában mekkora vihart kavart a bejelentése, így például a Rumble jobboldali online videókat közlő hálózat részvényei 14 százalékot zuhantak a hírek hatására – írja a Bloomberg.

Carlson az egyik legnépszerűbb műsorvezető volt a republikánusokhoz közel álló Fox Newson, átlagosan több mint hárommillió nézőt ültetett esténként a képernyők elé, azonban a műsorai eltántorították a hirdetőket a csatornától. 

A mostani felvételen Carlson egyébként nem említette közvetlenül távozását a Foxtól, ám arról beszélt, hogy a jelenlegi helyzetben a legtöbb, amire számíthat az ember, hogy meglegyen a szabadsága az igazság legteljesebb kibontására, ám annak mindig vannak határai, és ha ezekbe a határokba valaki túl sokszor beleütközik, akkor idővel kirúgják. A műsorvezető hozzátette, hogy nem sok platform marad a szólásszabadság kiteljesítésére, és ezek közül az utolsó nagy, amely maradt – szerinte az egyetlen – a Twitter.

A népszerű tévés a budapesti Konzervatív Politikai Akció Konferenciára (CPAC) is küldött videóüzenetet, amelyben azt mondta:

Bárcsak én is Budapesten lehetnék. Ha valaha elbocsátanak, lenne egy kis időm, és elutazhatnék – ott lennék.