Közélet

Zelenszkij kedden közli, megnyerhetik-e a háborút

Az ukrán elnök óriási titoktartás mellett tart kedden sajtótájékoztatót. Az esemény helyét és idejét is csak az akkreditált újságírókkal közlik.

Nagy évzáró sajtótájékoztatót tart Volodimir Zelenszkij ukrán államfő az ukrán elnöki hivatal hétfői tájékoztatása szerint.

Fotó: AFP

A szűkszavú közlemény nem árulta el a találkozó pontos helyszínét és idejét sem, erről az újságírókat az akkreditációjukat visszaigazoló levélben értesítik. A sajtótájékoztatón minden ukrán sajtótermék maximum három fővel vehet részt, egy újságíróval, egy fotóssal és egy videóssal – írja a Kárpáti Igaz Szó. A regisztráció hétfőn 16 órakor lezárult. Ezekre az intézkedésekre feltehetően az elnök biztonsága miatt lehet szükség a hadban álló országban.

Az ukrán elnöki hivatal bővebb részleteket nem árult el az államfői évzáróról, amelyet a hazájának jutó támogatások apadásának és az ukrán hadsereg kimerültségéről szóló hírek árnyékában tartanak meg, miközben az orosz hadsereg továbbra is az ország jelentős területeit tartja megszállva, és folyamatosak az orosz támadások.

 

Volodimir Zelenszkij háború biztonság
Kapcsolódó cikkek