Közélet

Autós merénylet Izraelben: egy halott, tucatnyi sérült

A terroristák együtt indultak el két különböző helyszínre külön gépkocsikkal, párhuzamosan végrehajtva a támadásokat.

Két palesztin férfi összehangolt autós merényletet hajtott végre hétfőn Izraelben, a Tel-Avivtól északra fekvő Raánanában, a támadásban egy nő meghalt, további 12-en megsebesültek – közölte a rendőrség hétfőn.

Fotó: Oded Balilty/AP/MTI

A rendőrség terrortámadásként kezeli az incidenst, és a két feltételezett elkövetőt letartóztatta. A hatóság közlése szerint mindketten a ciszjordániai Hebron városból származnak, és illegálisan léptek be Izraelbe.

Együtt indultak el két különböző helyszínre külön gépkocsikkal, párhuzamosan végrehajtva az összehangolt támadást – közölte Avi Biton, a központi körzet rendőrfőnöke újságíróknak nyilatkozva Raánanában, ahol az incidens történt.

Túszokról adhat tájékoztatást a Hamász, de nem kizárt, hogy csak propagandáról van szó – videó

Több izraeli újság is beszámolt egy, a Hamász által hétvégén közzétett videóról, amelyben három túszt mutatnak be. A terrorszervezet azt az ígérte tette, hogy hétfőn új információt osztanak meg a túszokról, de sokak szerint elképzelhető, hogy csak propagandáról van szó és a túszok már nincsenek életben.

A támadás elkövetőjeként eddig egy szervezet sem jelentkezett, de feltehetőleg összefügg azzal, hogy Izrael három hónapja háborút vív a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezettel és szövetségeseivel.

 

izraeli háború autós merénylet Izrael rendőrség Tel-Aviv
Kapcsolódó cikkek