BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az izraeli háború 105. napja – Az izraeli hadsereg több razziát is tartott Ciszjordániában; a húszik újból amerikai tartályhajóra lőttek

Az izraeli hadsereg több Ciszjordániában lévő területen is razziákat tartott, amelyekben több palesztin is megsebesült, vagy meghalt. Továbbá az Irán által támogatott húszi lázadók újból egy amerikai tulajdonú tartályhajóra lőttek, annak ellenére, hogy egyre erősebb ellenük az összefogás a Vörös-tengeren.

Az izraeli hadsereg (IDF) péntek hajnalban újabb razziákat hajtott végre Ciszjordániában. Többek között Kelet-Jeruzsálemben, Tulkaremben és Nablus déli részén tartottak razziákat.

Fotó: AFP

Továbbá az IDF több kisebb ciszjordániai faluban is razziákat tartott, az al-Dzsazíra közlése szerint pedig 

a hadsereg egy palesztin férfit is lelőtt a tulkaremi táborban. A férfi halált az IDF nem kommentálta.

Az al-Dzsazíra szerint a napokban tartott razziában már 8 palesztin halt meg.

Az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága, hogy az Irán által támogatott húszi lázadók csütörtök éjszaka két hajó elleni ballisztikus rakétát lőttek ki egy amerikai tulajdonú tartályhajóra, amelyek a hajó közelében a vízben landoltak, így nem okoztak semmilyen kárt – közölte a The Times of Israel. 

Csütörtökön viszont megérkezett a régóta várt segélyszállítmány a Gázai övezetbe. A december elején megkötött, rövid tűzszünet óta nem érkezett segély. Az izraeli foglyok és palesztin civilek számára készült egészségügyi felszerelések és egyéb segélyszállítmányok szállításáról szóló megállapodást Katar és Franciaország segített létrehozni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.