BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatódik a Németországot megbénító vasutassztrájk – Magyarország sem ússza meg kellemetlenség nélkül

Már a kedd esti nemzetközi vonatokat is érinti a német vasutassztrájk. A már korábban megváltott, Németországba, illetve Németországból vagy Németországon keresztül történő utazásra szóló menetjegyek és helyfoglalások díjmentesen visszaválhatók.

Németországban várhatóan január 24-én szerdán, hajnali 2 órától január 29-én, hétfő 18 óráig munkabeszüntetést tartanak. A sztrájk ideje alatt a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban súlyos fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani. A Deutsche Bahn (DB) azt javasolja az utasoknak, hogy ha tehetik, halasszák el utazásukat, vagy válasszanak alternatív utazási lehetőséget. A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV felületein, illetve ügyfélszolgálatainál – közölte a Mávinform

Fotó: AFP

Egész Németország lázong: a gazdáktól a német vasutasokig mindenkinek elege van a Scholz-kormányból

Futótűzként terjednek a tüntetések Németországban, miközben a baloldali koalíció csak amiatt aggódik, hogy megerősödnek az ellenségei.

A munkabeszüntetés ismét érinti a magyarországi járatokat: a sztrájk érinti a Budapest–Stuttgart–Budapest közötti közvetlen kocsikat továbbító Kálmán Imre EuroNight, a Budapest–Bécs–Salzburg–München–Budapest között közlekedő Railjet xpress, a Budapest–Berlin–Budapest közvetlen kocsikat továbbító Metropol EuroNight, valamint a Budapest–Hamburg–Budapest között közlekedő Hungária EuroCity vonatokat. 

A Németország felé, valamint felől közlekedő Railjet xpress vonatok csak Salzburgig, illetve Salzburgtól közlekednek. A németországi szakaszon kimaradnak. Január 23-án a Keleti pályaudvarról Münchenbe 13:40-kor és 15:40-kor elindult railjet helyett Salzburg és München között pótlóbuszok közlekednek. 

A Nyugati pályaudvarról 7:29-kor induló Hungária EC csak Budapest és Prága között közlekedik. A Hamburg felől a Nyugati pályaudvarra 20:28-kor érkező Hungária EC vonat csak Prága és Budapest között közlekedik. 

A Nyugati pályaudvarról 19:30-kor induló Metropol EN vonattal a Budapest–Berlin közvetlen kocsik nem közlekednek. A Berlinből menetrend szerint 19:21-kor induló Metropol EN vonattal a Berlin–Budapest közvetlen kocsik nem közlekednek. 

A Keleti pályaudvarról 20:40-kor induló Kálmán Imre EN vonattal a Budapest–Stuttgart kocsicsoport csak Budapest és Salzburg között közlekedik. A Salzburg felől érkező Kálmán Imre EN vonat Stuttgart–Budapest közvetlen kocsijai csak Salzburg és Budapest között közlekednek.

A Mávinform közlése szerint a már korábban, január 24-ig megváltott, január 23-án estére, január 24. és 29. között Németországba, illetve Németországból vagy Németországon keresztül történő utazásra szóló menetjegyek és helyfoglalások díjmentesen visszaválhatók, a legfoglalt időpont előtt január 23-án vagy a munkabeszüntetés után február 5-ig a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók. Új jegy vásárlása esetén a vasútvállalat csak a még elérhető ajánlatokat tudja biztosítani. Ha csak drágább jegy kiadása lehetséges az utas részére, akkor a két jegy ára közötti különbözetre méltányossági kérelmet nyújthat be az ügyfélszolgálathoz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.