Közélet

Marad még a tél, de a hét közepén enyhülés is jöhet

Hétfőn reggel mínusz 5, délután plusz 5 fok körül alakul a hőmérséklet. Kedden ismét az ónos eső jelenthet veszélyt.

Hétfőn fátyolfelhők mellett napos idő várható, csak estétől vastagszik a felhőzet, nem lesz csapadék – írta meg a Köpönyeg.hu. Reggel mínusz 5, délután plusz 5 fok körül alakul a hőmérséklet. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül.

Female's feet with gray woolen socks heating on the oil radiator next to a home window in rainy weather.GettyImages
Fotó: Getty Images

Kedden a reggeli vegyes csapadék (figyelem, ónoseső-veszély!) után napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, előbukkan a nap, de futó záporok még délután is lehetnek. A nyugati, északnyugati szél megerősödik. 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, északkeleten tartósan ködös idő lehet. Az északkeleti tájakon többfelé, délnyugaton elszórtan lehet csapadék. Északkeleten az eső mellett havazás, ónos eső is lehet. A délnyugati, majd az északnyugati szél lesz erős. 2 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk, északkeleten lesz hidegebb.

Csütörtökön változóan felhős időre van kilátás, záporeső csak elvétve fordul elő. Viharossá fokozódik az északnyugati szél. 5 és 12 fok közötti enyheség lesz.

Pénteken nyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, és estétől egyre többfelé várható eső, északkeleten havas eső, akár hó is lehet. 3-10 fok valószínű.

Szombaton a viharossá fokozódó északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap. Plusz 6 fok körül alakulhat a délutáni órák hőmérséklete.

 

hideg tél felhőzet
Kapcsolódó cikkek