BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meghalt a Putyin-ellenes orosz költő, akit pár napja ütött el az autó

A moszkvai közlekedési osztály szerint a jármű nem lassított le, miközben Lev Rubinstein orosz költő átkelt az utcán. A költő 76 évesen hunyt el a baleset után.

Lev Rubinstein orosz költő, a szovjet underground irodalmi élet kulcsfigurája, aki később Vlagyimir Putyin ellen tiltakozott, néhány nappal azután halt meg, hogy elütötte egy autó. „Apám, Lev Rubinstein ma meghalt” – írta lánya, Maria a LiveJournal nevű blogon. A 76 éves férfit január 8-án Moszkvában elütötte egy autó,  a költő súlyos állapotban került kórházba – számolt be a The Guardian.

Lev Rubinstein Portrait Session
Lev Rubinstein orosz költő 
Fotó: GettyImages

A költő megalkotta saját műfaját a költészet és a színház között, rövid mondatokat írt perforált kártyákra, amelyeket jegyzetlapversekként olvasott fel a színpadon.

Rubinstein nyíltan ellenséges volt a Putyin-kormánnyal szemben, és rendszeresen tiltakozott a Kreml fokozódó elnyomása és az emberi jogok megsértése ellen. 

Miután Putyin megkezdte a teljes körű invázióját Ukrajna ellen, Rubinstein más neves írókkal együtt nyílt levelet írt alá, amelyben elítélték a háborút és a Kreml hazugságait.

A moszkvai közlekedési osztály szerint a jármű nem lassított le, miközben Rubinstein átkelt az utcán. Az előzetes információk szerint a Rubinsteint elütő sofőr 12 hónap alatt 19 közlekedési szabálysértést követett el. A hatóságok vizsgálatot indítottak az eset miatt – tették hozzá.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.