Közélet

Több mint száz Hamász-célpontot hatástalanított az izraeli hadsereg

Az izraeli hadsereg újabb Hamász-célpontokat támadott sikeresen, miközben fegyvereket foglaltak le és még több alagutat tártak fel.

Az izraeli hadsereg (IDF)  több mint száz Hamász-célpontot talált el a szerdai nap folyamán a dél-gázai Khan Júnisz térségben és a középső Maghazi régióban. Maghaziban az izraeli hadsereg azt mondta, hogy a Golani-dandár csapatai légi csapásokat mértek a Hamász számos tagjára, és újabb alagutat tártak fel.

Fotó: Atef Szafadi

Az IDF beszámolója szerint a Hamász egyik telephelyén végrehajtott rajtaütés során rakétavetőket, rakétákat, drónokat és robbanóanyagokat találtak. A jelentés szerint az izraeli katonák

mintegy 15 új alagutak fedeztek fel és a szerdai napok vagy 150 Hamász-célpontra mértek csapást.

Továbbá Khan Júniszban a Kiryati Brigád tartalékosai azonosították a Hamász egyik fegyveresét, aki robbanószerkezetet helyezett el a csapatok által használt út közelében. A Hamász-tagot végül légi támogatás segítségével semlegesítették. A városban a 98. hadosztály légi csapásokat intézett több mint tíz Hamász-célpontra, megakadályozva további működésüket.

Az izraeli előrehaladás mellett a Hezbollah fegyveresei is győzedelmeskedtek, ugyanis kiderült, hogy ők állnak egy vasárnapi támadás mögött, amikor egy izraeli szállodát és lakóházakat precíziós páncéltörő rakéta talált el. A világon egyedülálló módon a libanoni Hezbollah mesterlövészfegyverként alkalmazza a járműelhárító páncéltörő rakétákat. Magas épületek ablakaiból, akár kilenc kilométeres távolságba is pontos lövéseket adnak le ezekkel a fegyverekkel, amivel rettegésben tarthatják a határ menti településeket. Izrael ezek ellen a támadások ellen még a Vaskupolával sem tud védekezni.

 

izraeli háború Vaskupola Izrael Hezbollah IDF
Kapcsolódó cikkek