Két ukrán drón csapást mért szombaton az SBU biztonsági szolgálat által végrehajtott műveletben a dél-oroszországi Volgográd olajfinomító elsődleges olajfeldolgozó létesítményére – közölte egy ukrán forrás a Reutersszel.

 

Az oroszországi helyi hatóságok korábban közölték, hogy szombaton egy dróntámadást követően tüzet oltottak el a volgográdi olajfinomítóban. Az egyik legnagyobb oroszországi volgográdi olajfinomítóban február 3-án kitört tűz az SBU drónjai sikeres támadásának a következménye – erősítette meg maga az ukrán szervezet.

Az ukrán Pravdának nyilatkozó egyik forrás szerint „az SBU továbbra is szisztematikusan rombolja azt az infrastruktúrát, amelyet Oroszország az ukrajnai háborúra használ. Az orosz hadiipari komplexumnak dolgozó olajfinomítók támadásával nemcsak az ellenséges felszerelések üzemanyag-ellátásának logisztikáját vágjuk el, hanem csökkentjük az orosz költségvetés mozgásterét is. Folytatódni fognak a robbanások az orosz finomítókban.”

Szombat reggel Andrej Bocsarov regionális kormányzó a Telegramon még arról számolt be, hogy „hajnalban a légvédelem és az elektronikus hadviselési rendszerek visszavertek egy dróntámadást a Volgográdi régió területén. Ennek következtében egy drón leesett, és tüzet gyújtott a volgográdi olajfinomítóban”.