Közélet

Az orosz-ukrán háború 710. napja - Tűz ütött ki a volgográdi orosz finomítóban

Oroszország egész nap tüzérségi, aknavető-, rakéta-, drón- és gránátvető-támadásokkal támadta a határ menti közösségeket.

Tűz ütött ki a volgográdi olajfinomítóban február 3-án éjjel – jelentette Andrej Bocsarov regionális kormányzó a Telegramon. „Hajnalban a légvédelem és az elektronikus hadviselési rendszerek visszavertek egy dróntámadást a Volgográdi régió területén – közölte Bocsarov. – Ennek következtében egy drón leesett, és tüzet gyújtott a volgográdi olajfinomítóban.”  

Fotó: AFP

A Kyiv Independent tájékoztatása szerint mintegy 300 négyzetméteren égtek a kőolajtermékek. A kormányzó elmondta, hogy a tüzet gyorsan lokalizálták, és a nyílt égést megszüntették. Az eset következtében személyi sérülés nem történt.

Volgográd megye körülbelül 300 kilométerre található az ukrán határtól. A régió délnyugaton Rosztov megyével, északnyugaton Voronyezs megyével, északon Szaratov megyével, délkeleten Asztrahán megyével és Kalmük Köztársasággal határos.

Az orosz erők február 2-án 33 különálló támadás során 102-szer lőtték Szumi megyét – jelentette a Sumy Oblast Katonai Igazgatóság. Áldozatokról vagy a polgári infrastruktúra sérüléséről nem érkezett jelentés.

Legalább kilenc közösséget vettek célba a határ mentén, köztük Yunakivka, Khotin, Krasnopillia, Bilopillia, Myropillia, Velyka Pysarivka, Esman, Seredyna-Buda és Svesa településeket.

Oroszország egész nap tüzérségi, aknavető-, rakéta-, drón- és gránátvető-támadásokkal támadta a határ menti közösségeket, miközben legalább két aknát dobott a Svesa közösségre.

 

12:30

Az ukrán SBU drónokkal csapott le az oroszországi volgográdi olajfinomítóra

Elismerte az ukrán SBU biztonsági szolgálat, hogy az ő drónjai találták el a volgográdi olajfinomítót.

09:29

Romba döntheti az európai mezőgazdaságot Ukrajna

Nemcsak a magyar, hanem az európai agrártermelők számára is elfogadhatatlan az, ahogyan az Európai Bizottság meghosszabbítani tervezi az Ukrajna számára biztosított kereskedelempolitikai kedvezményeket – olvasható ki az EU több élelmiszer-termékpályáját reprezentáló érdekképviseletek helyzetelemzéséből.

09:02

Megint megremegett Zelenszkij keze – vacillál a tábornok kirúgásával

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök attól tart, hogy Valerij Zaluzsnijnak, az ukrán hadsereg főnökének az esetleges elbocsátása rossz jelzés az ország nyugati szövetségeseinek – közölte a Bloomberg február 2-án az ukrán vezető csapatához közel álló európai diplomatára hivatkozva.

orosz ukrán háború volgográdi bombázás Szumi
Kapcsolódó cikkek