Közélet

Egész héten marad a tavasz

Ma délelőtt az ország északkeleti részén számíthatunk kisebb záporokra, ám marad a tavaszias, meleg idő. Éjjel sem fog fagypont alá csökkenni a hőmérséklet.

Szerdán északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, de kisebb eső inkább csak az északkeleti tájakon fordul elő – írta a köpönyeg.hu. A nyugati, délnyugati szél néha megélénkül. 9-14 fok lesz.

Nature awakens from hibernation
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult időre számíthatunk. Elsősorban délutántól várható csapadék a keleti tájakon, többfelé viharossá fokozódik a délnyugati szél. Napközben 14 fok köré erősödik a felmelegedés. Pénteken borongós, tavasziasan enyhe időre van kilátás, északnyugaton szórványosan ered el az eső. Olykor viharossá fokozódhat a délnyugati szél. A hőmérséklet 11–17 fok között alakul.

Szombaton a hajnali esők elvonulta után délnyugat felől szakadozik a felhőzet, és napközben már csak elszórtan fordul elő csapadék. A délkeleti szél élénk lesz. 13 fok körüli értékeket mérhetünk. Vasárnap a reggeli ködfoltok feloszlása után ismét borongós idő valószínű, elszórtan újabb záporesők lehetnek. Többfelé lesz erős a déli szél, 13-16 fok várható.

 

tavasz időjárás front
Kapcsolódó cikkek