Közélet

Irak figyelmeztetése az USA bombázása után: katasztrofális következményekkel jár

Jehia Rasool tábornok szerint a légicsapások „katasztrofális következményekkel járnak Irak és a régió biztonságára és stabilitására nézve”.

Az Amerikai Egyesült Államok iraki célpontok elleni támadása katasztrofális következményekkel járnak – mondta az iraki miniszterelnök szóvivője, Jehia Rasool tábornok. A BBC által idézett AFP hírügynökség szerint az iraki miniszterelnök szóvivője arról beszélt, hogy az amerikai csapások Irak szuverenitásának megsértését jelentik.

US, France, Britain launch strikes on Syria after alleged gas attack
Fotó: AFP

Az Egyesült Államok magyar idő szerint az éjjel 85 szíriai és iraki célpontra mért csapást válaszul a múlt vasárnapi dróntámadásra, amelyben három katona meghalt egy amerikai katonai bázis ellen.

Damaszkusz is reagált az iráni erők és a vele szövetséges milíciák elleni amerikai csapásokra Irakban és Szíriában, mondván, hogy „a szíriai területek amerikai megszállása nem folytatódhat”. A SANA hírügynökség közleményében a szíriai hadsereg azt írja, hogy számos ember meghalt, mások pedig megsebesültek, de konkrét számadatokat nem közölt. Arra is utal, hogy a magán- és állami ingatlanok hatalmas károkat szenvedtek el.

 

iraki Amerikai Egyesült Államok támadás légicsapás
Kapcsolódó cikkek