Egy tucat hiéna megölt egy embert, másik kettőt pedig megsebesített abban a támadásban, amely egy kenyai egyetem közelében történt, Nairobiban hétfő este – írja az Index.hr.

Kenya narok county masai mara national
Fotó: AFP

Az egyetem a Nairobi Nemzeti Park nyugati határának közelében található, ahol hiénák, oroszlánok és gepárdok élnek.

Sajnos a csapat részleges emberi maradványokat fedezett fel a helyszínen

– áll a Kenya Wildlife Service (KWS) közleményében, amiből kiderült, hogy Anthony Pasha meghalt a támadásban. Rokonai szerint tűzifagyűjtés közben halt meg. „Jött a hiéna, megtámadta, kikergette az erdőből” – mondta Kaaji Lesian, az áldozat rokona.

Több diák megsérült

Az egyik sérült, a 21 éves mérnökhallgató, Kevin Mwendwa a támadás során elvesztette hüvelykujját és szemsérülést szenvedett. Egy közeli falu lakója sietett a segítségére. Mindkettejüket kórházba szállították, ahol felépülnek sérüléseikből.

A támadást követően egy hiénát elpusztítottak, a tetemet veszettségre és egyéb betegségekre vizsgálják. A veszettség agresszívebbé teheti a fertőzött állatokat. A falkából további hiénák után kutatnak.

A hiénatámadások egyre gyakoribbá váltak Nairobi külvárosában, ami arra késztette a KWS-t, hogy útmutatást adjon ki arra vonatkozóan, hogyan kell reagálni egy hiénával való találkozás esetén.

„Ha szembesülsz egy hiénával, ne mozdulj el, amíg meg nem történik, hanem maradj vele szemben. Légy hangos, nézz agresszíven és ijesztően, hogy elriassza a hiénát” tanácsolja a KWS.

A legutóbbi támadás tiltakozásra késztette a diákokat. Diákok százai zárták el az utakat, köveket dobáltak és tüzet gyújtottak az út mentén. „Az egyetem nem biztonságos, mert közel vagyunk egy nemzeti parkhoz. A kormánynak korlátoznia kellene az állatok mozgását” mondta Ochieng Kefah diák.