Közélet

Az Európai Unió kitiltaná Tucker Carlson amerikai újságírót a Putyin-interjú miatt

Carlsont Donald Trump korábbi amerikai elnök és Putyin orosz elnök szócsövének nevezték.

Nemrég Moszkvába utazott Tucker Carlson amerikai jobboldali véleményvezér. A hírportálok azt a lehetőséget is felvetették, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készíthet interjút. Nem sokkal később megdöbbentő hírt közölt a Newsweek: a lap szerint az EU kitiltaná Tucker Carlson amerikai újságírót a készülő anyag miatt – írta a Mandiner.

US conservative political commentator Tucker Carlson speaks at the Turning Point Action USA conference in West Palm Beach, Florida, on July 15, 2023. (Photo by GIORGIO VIERA / AFP)
Az amerikai újságírót kitilthatja az unió.
Fotó: AFP

A lap értesülései szerint „a törvényhozó” – aki felszólította az EU-t, hogy vizsgálja meg Carlson utazási tilalmának lehetőségét – Carlsont Donald Trump korábbi amerikai elnök és Putyin orosz elnök szócsövének nevezte, hozzátéve, hogy 

mivel Putyin háborús bűnös, és az EU szankcionál mindenkit, aki segíti őt ebben az erőfeszítésében, logikusnak tűnik, hogy a külügyi szolgálat az ő ügyét is megvizsgálja.

 

Vége a találgatásoknak: Tucker Carlson megérkezett Putyinhoz – videó

Hivatalos megerősítés még nincs a közelgő találkozóról, azonban az orosz média állítja, hogy Tucker Carlson stábja megérkezett Putyin hivatalához.

 

putyin Tucker Carlson Európai Unió interjú
Kapcsolódó cikkek