Közélet

Vége a találgatásoknak: Tucker Carlson megérkezett Putyinhoz – videó

Hivatalos megerősítés még nincs a közelgő találkozóról, azonban az orosz média állítja, hogy Tucker Carlson stábja megérkezett Putyin hivatalához.

Az orosz elnöki hivatalhoz megérkezett Tucker Carlson amerikai újságíró stábja. A REN TV kedden felvételek közölt a helyszínről: a kevesebb mint egyperces anyagban az látható, ahogy egy szálloda parkolójában pakolnak egy nagy furgonnál, majd ezt követően az autó elhagyja a parkolót. 

Fotó: AFP

Az orosz médium szerint a felvételeken nem lehetet beazonosítani Carlsont, azonban korábban arról szóltak a hírek, hogy 

február 5-én az orosz vezető adminisztrációjánál egy autót is észleltek, amelyben feltehetően az amerikai újságíró tartózkodott.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy a Fox Newstól elküldött tévés Moszkvában tartózkodik, erről videó és kép is készült: a nyilvánosságra került fotón a moszkvai Bolsoj Színházban készült. Oroszországi útjának céljáról szólva Carlson a videóban megjegyezte: „Látni akartam. Annyit olvastam róla, beszélni akartam az emberekkel, látni, hogyan vannak itt a dolgok elrendezve. És itt minden nagyon jó.” Az amerikai médiában olyan feltételezések jelentek meg, hogy Carlson Vlagyimir Putyin orosz elnökkel akar interjút készíteni. Amikor erről kérdezték, Carlson csak annyit mondott: „Majd meglátjuk.” Az amerikai médiának az utazásával kapcsolatos heves reakciójára Carlson így fogalmazott: „Nem is tudom. Ezek őrültek, valóban őrültek.”

A Kreml-barát szakértők és katonai bloggerek örültek annak, hogy Tucker az országba látogatott. „Túlzás nélkül, nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy korszakos esemény előtt állunk” – fogalmazott  a Bezgranichny Analitik nevű Telegram-csatorna Tucker látogatása kapcsán. A bejegyzésben hozzáteszi, ha megvalósul egy Putyinnal készült találkozó, akkor az lesz az orosz elnökkel készült első nyugati interjú azóta, hogy csaknem két éve megkezdődött az Ukrajna elleni háború. 

 

oroszország vlagyimir putyin Tucker Carlson
Kapcsolódó cikkek