Közélet

Több tucat Hamász-tagra bukkant az izraeli hadsereg egy civil menedékhelyen

Az izraeli hadsereg beszámolója szerint több tucat Hamász-tag bujkált egy civil óvóhelyen, ahol kihasználták a menedéket kereső palesztinokat.

Az izraeli hadsereg (IDF) szerint a 646. tartalék ejtőernyős-dandár csapatai több tucat Hamász-tagot öltek meg vagy fogtak el a dél-gázai Hán Júnisz egyik civil menedékhelyén. A katonák egy folyosót hoztak létre, amelyen keresztül palesztin civilek ezreit evakuáltak az óvóhelyről.

Fotó: AFP

A hadsereg közleménye szerint az óvóhelyen a Hamász kihasználta a menedéket kereső civil lakosságot és élő pajzsként használta őket – tudatta a The Times of Israel. 

Az IDF a civilek evakuálása közben talált rá a több tucat bujkáló Hamász-tagra, akiket vagy elfogtak, vagy semlegesítettek.

Továbbá, a 646. tartalék ejtőernyős-dandár több razziát is tartott a Hamász telephelyein, ahol újabb alagutakat tártak fel, és a terrorszervezethez köthető fegyvereket foglaltak le. 

Izrael nyilvánosságra hozta újabb három elesett katona nevét a Hamász elleni háború 130. napján, kedden. Az izraeli hadsereg (IDF) egy 36, egy 30 és egy 27 éves tartalékos katona halálát jelentette be reggel. Egy épületben elrejtett pokolgép végzett velük hétfőn Hán Júnisztól keletre. Két további tartalékost súlyosan megsebesített a robbanószerkezet.

 

 

izraeli háború Hán Júnisz Izrael Hamász
Kapcsolódó cikkek