Közélet

Az orosz-ukrán háború 738. napja – többen meghaltak egy odesszai lakóházat ért orosz dróntámadásban

Az ukrán elnök közzétett egy videót, amelyen egy lakóház látható. Az épület jelentős része megsemmisült, és több tucat mentő igyekezett átgázolni a törmelékeken.

Legalább ketten meghaltak, nyolcan megsebesültek, hat ember után pedig még kutatnak, miután orosz drón csapódott egy lakótömbbe szombaton a dél-ukrajnai Odessza kikötővárosban – közölték a hatóságok.

Aftermath of Russian overnight drone attack on Odesa
Fotó: NurPhoto via AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegram-bejegyzésében azt írta, hogy

Oroszország folytatja a harcot a civilek ellen. Az egyik ellenséges drón egy odesszai lakóépületet talált el, 18 lakás megsemmisült.

A Zelenszkij által közzétett videón egy lakóház látható, amelynek jelentős része megsemmisült, és több tucat mentő igyekezett átgázolni a törmelékeken.

Zelenszkij szerint a lakóépületbe egy iráni gyártmányú Sahid drón csapódott be, olyan, amelyekből Oroszország több ezret indított a háború kezdete óta. Oleh Kiper, az odesszai régió kormányzója azt mondta, hogy folyik a romok eltakarítása, egy embert élve mentettek ki, ő valószínűleg az alagsorban tartózkodott a támadás idején.

 

19:18

Nem múlik el nap Szu-34-es vadászgép leszedése nélkül - újabb skalpot gyűjtöttek be az ukránok

Ukrajna légvédelme váratlanul megtáltosodott az elmúlt hetekben, és összesen 13 orosz repülőt semmisített meg, amelyek között főként Sz-34-es vadászgépek voltak de egy kémrepülőt is leszedtek.

16:57

Orosz-ukrán háború: magyarázkodni kényszerül Olaf Scholz főtisztjei miatt

A német kancellár gyors tisztázást ígért német főtisztek bizalmas tanácskozásának nyilvánosságra kerülésével kapcsolatban. A német légierő magas rangú katonái egy hangfelvételen arról beszélgetnek, hogy Ukrajnának segítenének katonai támogatással.

orosz ukrán háború Háború Ukrajnában dróntámadás
Kapcsolódó cikkek