Közélet

Emmanuel Macron az ukrán front összeomlására számít és fenyegetőzik

Emmanuel Macron francia elnök a francia parlamenti pártokkal tartott találkozón ismét kijelentette, hogy lehetséges csapatok küldése Ukrajnába.

Folytatja kommunikációs offenzíváját a francia elnök. Emmanuel Macron tegnap találkozott az ellenzéki vezetőkkel, és elmondta nekik, hogy az orosz csapatok a következő hónapokban áttörhetik az ukrán vonalakat. közölte A L’Independant cikke szerint elővett egy térképet, és megmutatta a lehetséges útvonalakat Kijevbe és Odesszába.

Fotó: AFP

A beszámoló után pedig kijelentette, hogy ha ez megtörténik, 

nem lesznek vörös vonalak Franciaország számára.

Macron tegnap fogadta az Elysee-palotában Maia Sandut, Moldova elnökét, átvette tőle egy állami kitüntetést, és aláírt vele egy védelmi együttműködési megállapodást. Az aláírt megállapodás jogi keretet teremt a jövőbeni katonai kiképzéshez, a rendszeres párbeszédhez és hírszerzési információcseréhez. Nyáron megnyílik egy francia védelmi misszió Kiyinyovban, hogy segítsen felmérni az ország szükségleteit és megkezdeni a tárgyalásokat a lehetséges fegyverszerződésekről – közölte a francia védelmi minisztérium. Macron szerint a megállapodás mutatja az ország eltökéltségét a védelem és a segítségnyújtás iránt.

Március ötödikén Macron Prágában járt, ahol kijelentette, hogy gyávaság nem küldeni katonákat Ukrajnába. Emmanuel Macron február 26-án beszélt először arról, hogy reális esélye van az intervenciónak, mivel Oroszországot mindenképpen meg kell állítani. A NATO nagy része elhatárolódott Macron kijelentésétől. Oroszország jelezte, hogy ha NATO-katonák érkeznek Ukrajnába, akkor indítják az atomot.

Macron vérszomja nem ragadós: az európaiak nem akarnak katonákat küldeni Ukrajnába. Egyetlen európai országban sincsenek többségben azok, akik támogatnák a nyugati csapatok bevetését Ukrajnában – derült ki a Századvég felméréséből.


 

orosz ukrán háború emmanuel macron fegyverszerződés katonai
Kapcsolódó cikkek