Közélet

Helikoptereket és Patriotot is megsemmisítettek az oroszok

Az orosz–ukrán háború elmúlt heteit tekintve ez a legjelentősebb ukrán veszteség. Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint több ukrán katonai helikoptert és egy Patriot légvédelmi rendszert is kiiktattak.

Az orosz–ukrán háború elmúlt heteinek egyik legnagyobb veszteségét könyvelhette el az ukrán hadsereg. Az orosz védelmi minisztérium szerdán olyan videófelvételeket tett közzé, amelyeken megsemmisítettek három, feltehetően Mi-8 típusú ukrán helikoptert – írta meg az X közösségi oldalán a NoelReports háborús hírcsatorna.

NOELREPORTS
ukraine, war, russia, helicompter
helikopter
A helikopterek elvesztése érzékenyen érintette az ukrán hadsereget.
Fotó: Noelreports Twitter

A tájékoztatás szerint az oroszok először kazettás bombákkal vették célba a földön parkoló helikoptereket, majd irányított rakétacsapással vitték be a végzetes találatot.

Az orosz Izvesztyija hírportál szerint az eset a Donyecki Népköztársaság területén, Novopavlovka falu közelében történt. Hozzátették, hogy az orosz hadsereg a Harkivi régióban egy Patriot légvédelmi rendszert és egy katonai felszerelések javítására szolgáló műhelyt is megsemmisített. Mindez igen érzékeny veszteség Kijev számára.

 

helikopter Mi-8 orosz-ukrán háború Patriot
Kapcsolódó cikkek