Közélet

Lehet, hogy a következő amerikai elnök Szó Szerint Bárki Más lesz

Egy texasi férfi névváltoztatással lenne a nevető harmadik az amerikai elnökválasztáson.

Egy texasi férfi hivatalosan is megváltoztatta a nevét Literally Anybody Else-re (Szó Szerint Bárki Másra), és bejelentette, hogy indul az elnökválasztáson. A 35 éves volt katonát korábban Dustin Ebeynek hívták, és jelenleg egy dallasi külvárosban tanít matematikát felső tagozatosoknak.

Senior women at polling place table
Fotó: Getty Images

A névváltoztatást és az elnökjelöltséget azzal indokolta, hogy sem Donald Trumpot, sem Joe Bident nem látná szívesen az ország élén a novemberi elnökválasztás után – írja a The Guardian.

Elmondása szerint 300 millió embernek képesnek kellene lennie a jelenlegi választéknál jobbat produkálni, és kell valami lehetőség azok számára, akiknek elegük van a két vezető amerikai politikai erőből, mely nem szolgálja az átlagemberek érdekeit. Mint mondta, 

ez nem róla szól, hanem a szó szerint bárki más ötletéről.

Texasban akkor kerülhet fel a szavazólapra, ha sikerül 113 ezer aláírást összegyűjtenie olyanoktól, akik nem szavaztak az állam előválasztásán. Mindezt májusig kellene teljesítenie, ám mivel erre kevés az esély, kampánya azt célozza, hogy az emberek írják fel a nevét a szavazólapra.

Kampányoldala szerint Literally Anybody Else nem egy személy, hanem egy csatakiáltás.

 

Szó Szerint Bárki Más Donald Trump Joe Biden elnökválasztás
Kapcsolódó cikkek