Orbán Viktor a köztársasági elnökkel egyeztetett – erről adott ki hírt a Magyar Távirati Iroda (MTI) szerdán délelőtt.

SULYOK Tamás; ORBÁN Viktor; ROGÁN Antal
Nagy találkozás: Orbán Viktor a Sándor-palotába ment és tárgyalóasztalhoz ült Sulyok Tamással. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke arról tájékoztatott, hogy miniszterelnök a Sándor-palotában felkereste Sulyok Tamás köztársasági elnököt. Az eseményről az MTI két fotót is közzétett, amelyeken az látható, hogy  Orbán Viktor és Sulyok Tamás egyeztetnek, a tárgyalóasztalnál pedig jelen volt Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, valamint Szabó Attila László, a Sándor-palota frissen kinevezett főigazgatója.

Havasi Bertalan azt is jelezte, hogy a kormányfő és a köztársasági elnök rendszeresen fognak konzultálni egymással a Magyarország szempontjából legfontosabb geopolitikai, európai és belföldi ügyekről.

Ahogy arról a Világgazdaság beszámolt, Sulyok Tamás, Magyarország hetedik köztársasági elnöke kedden lépett hivatalba. Első döntéseit már aznap meg is hozta: aláírta a magyar parlament ratifikációját Svédország NATO-csatlakozásáról, illetve kinevezte a Sándor-palota új főigazgatóját.

Sulyok Tamás hétfőn lemondott, kedden már beköltözik a Sándor-palotába – új korszak veszi kezdetét Magyarországon

Nagy nap a mai, megkezdi munkáját Magyarország új köztársasági elnöke. Sulyok Tamás már a nyugdíjas éveire készült, amikor 180 fokos fordulat állt be és Orbán Viktor felkérte államfőnek. Hogy milyen elnök lesz, az még a jövő zenéje, mindenesetere a felesége jellemzése alapján bizakodhatunk: egy végtelenül közvetlen, jópofa szabad lélek.