Közélet

Orosz hírszerzés: Franciaország kétezer katonát készül Ukrajnába küldeni

Az orosz kémfőnök, Szergej Nariskin beszélt arról, hogy Párizs már nyílt támadásra készül Oroszország ellen. Szerinte Emmanuel Macron a fenyegetéseit nem csak úgy, a levegőbe mondta, és már készítik azt a kétezer katonát, akiket Ukrajnába vezényelhetnek. Nariskin azt üzeni, hogy legutóbb még kardokkal érkezett francia sereg Oroszország ellen, és ők sem jártak túl jól.

Egy kétezer fős katonai egység Ukrajnába vezénylésére készül Franciaország – állítja az orosz Külügyi Hírszerző Szolgálat (SVR). A hírszerzés igazgatója szerint Párizsban már szervezik ezt a műveletet. Szergej Nariskin úgy véli, egy ilyen mozgósítást képtelenség lesz feltűnés nélkül véghezvinni.

France,Army,Soldiers,Uniform.,Close,Up,Photo,With,The,France
Orosz hírszerzés: Franciaország kétezer katonát készül Ukrajnába küldeni / Fotó: Shutterstock

Az ország jelenlegi vezetése nem törődik az egyszerű franciák halálával és a tábornokok aggodalmaival. Az Orosz Külügyi Hírszerzőszolgálathoz érkezett adatok szerint már készül egy kontingens Ukrajnába küldése. A kezdeti szakaszban ez körülbelül kétezer embert jelent

– mondta Nariskin.

A kémfőnök szerint Párizs is tisztában van azzal, hogy a hadsereg nem tud feltűnés nélkül egy ilyen nagy egységet áttelepíteni Ukrajnába – írta meg a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Macron nem áll le: szárazföldi műveleteket hajthat végre a Nyugat

Valamikor szükség lehet a Nyugat által végrehajtott szárazföldi műveletekre Ukrajnában – erősítette meg Emmanuel Macron francia elnök egy interjúban.

Nariskin közölte, arra számíthatnak a francia tábornokok, hogy a katonáik azonnal célkeresztbe kerülnek, amint ukrán földre lépnek.

Azoknak a franciáknak a sorsára fognak jutni, akik legutóbb még karddal érkeztek Oroszországba 

– mondta a kémfőnök.

A francia elnök, Emmanuel Macron már többször hangoztatta, hogy Ukrajna győzelme érdekében a NATO-nak katonákat kell küldenie Ukrajnába. Bár a nyugati világ jelentős része elzárkózott Macron kijelentéseitől, a francia elnök továbbra is arról beszélt, hogy ez a lépés szükséges az Oroszország elleni harcban.

Moszkva jelezte, hogy Macron elképzelése csak egy dologhoz vezethet: világháborúhoz.

 

Ukrajna Emmanuel Macron katona Franciaország
Kapcsolódó cikkek