Közélet

Újabb segítség érkezett, fellélegezhet az ukrán lakosság

Ezúttal a Világbank ítélt meg pénzügyi segélyt az ukrán lakosság számára, amelyet Japán és az Egyesült Királyság finanszíroz.

A Világbank 1,5 milliárd dollár segélyt folyósít Ukrajnának a költségvetés és a szociális kiadások finanszírozására – közölte pénteken Denisz Smihal ukrán miniszterelnök.

Jakarta,,Indonesia,-,October,19,2022:,World,Bank,Group,Logo,Displayed
Az ukrán lakossághoz érkező segélyt Japán és az Egyesült Királyság finanszírozza.
Fotó: Shutterstock
Az ukrán lakossághoz érkező segélyt Japán és az Egyesült Királyság finanszírozza / Fotó: Shutterstock

 

Az új segélycsomagot a britek és a japánok finanszírozzák

984 millió dollár Japánból és 516 millió dollár az Egyesült Királyságból származik. Az összegek a szociális és humanitárius szükségletekre és az újjáépítésre szánt költségvetési kiadásokat fedezik

– írta a miniszterelnök az X-en.

Ukrajna idén lényegesen kevesebb anyagi és katonai segélyt kapott a nyugati államoktól. Legutóbb az küldött 4,5 milliárd eurót, azaz 4,9 milliárd dollárt, ami az első részletét képezi az unió áthidaló finanszírozási programjának – emlékeztetett a Reuters.

Kijev a 2022. februári orosz invázió óta a saját bevételeinek nagy részét a védelmi erőfeszítései finanszírozására fordítja, így a a szociális kiadásokat főképp a nyugati partnerektől érkezett összegekből fedezi.

Mégis kaphat amerikai segítséget Ukrajna?

A republikánus házelnök zárt kapuk mögött egyre inkább hajlik afelé, hogy keresztülverje Ukrajna támogatását saját párttársain. Sokan azonban nem akarják elhinni, hogy ebből tényleg valóság lehet.

 

 

 

világbank ukrajna ukránok segély
Kapcsolódó cikkek