Halálra gázolt egy motorost az Egerből Szilvásváradra tartó személyvonat hétfő délután - közölte a Mávinform és az Országos Mentőszolgálat. A Mávinform tájékoztatása szerint a vonat Eger és Eger-Felnémet között egy tilos jelzést mutató fénysorompós vasúti átjáróban gázolta el a motorkerékpárost. A helyszínelés idején nem közlekedhetnek a vonatok.

Az utasok a Volán menetrend szerinti járatain utazhatnak, amelyeken elfogadják a vasúti menetjegyeket és bérleteket 19 óráig. Az Országos Mentőszolgálat az MTI megkeresésére közölte: a balesetben egy középkorú férfi vesztette életét. A vonaton utazók nem sérültek meg.

Ma reggeli hír volt, hogy elgázolt egy embert a vonat a hódmezővásárhelyi Népkert és Mindszent között. A 60 év körüli férfi a helyszínen meghalt.

Idén már az év második hónapjában arról számlt be a Mávinform, hogy addig kétszer annyi baleset történt a vasúti átjárókban, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A MÁV ezért elrettentő oktatófilmet tett közzé, amely egy konkrét keddi nemeskeresztúri vasúti átjáróban történt eseményt rögzít.