Közélet

Az orosz hadsereghez csatlakozott, hogy influenszer feleségét megmentse

Az Ukrajnában harcoló orosz hadsereghez érdemes csatlakozni, ha az ember szeretne karriert építeni az országban, és rabok is szabadultak már ki így a börtönből, de kérdés, hogy mást is ki lehet-e így szabadítani.

Amikor feleségét, az egykori szépségkirálynőt, Jelena Blinovszkaját börtönnel fenyegették, Alekszej Blinovszkij bíróságon kívüli módszerekkel igyekezett rajta segíteni, és csatlakozott az Ukrajnában harcoló hadseregbe.

Elena Blinovskaya
Jelena Blinovszkaja / Fotó: Wikipedia

Hónapokkal korábban a szépségkirálynőből önsegítő guruvá vált feleségét menekülés közben fogták el az orosz–fehérorosz határon, és adócsalással vádolták meg.

Egy kedden közzétett fotón Blinovszkij a fronton látható Ukrajnában, jelezve, hogy egyre többen igyekeznek így elnyerni a Kreml jóindulatát. 

Sok esetben jelentette a rabok számára a szabadulás lehetőségét a háború, igaz, korábban főként a Vlagyimir Putyin elleni zendülést vezető, majd  repülőgépének lezuhanásakor elhunyt Jevgenyij Prigozsin vezette Wagner csoporton keresztül.

Megéri szolgálni az orosz hadseregben

Blinovszkij abban a különleges egységben szolgál, amelyet a politikai karrierjük egyengetésére harcolni szándékozó oroszoknak hoztak létre. A Barsz Kaszkad nevű alakulat tele van az orosz politikai elit tagjaival és a középvezetői szintet elért hivatalnokokkal, de tagja Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő fia, Nikolaj is – írja a The Guardian.

Az egyelőre nem világos, hogy az orosz híresség képes lesz-e a feleségét megmenteni a börtöntől azzal, hogy csatlakozott a hadsereghez.

 

Alekszej Blinovszkij háború Ukrajna
Kapcsolódó cikkek